Skip to main content
Novosti

INTERBROKER d.o.o. – Iskusan i licenciran tim

By September 30, 2024No Comments
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Promjene potreba klijenata, visoka stopa inflacije te promjene globalnih ekonomskih tokova zahtjevaju stručno savjetovanje u dijelu strateškog upravljanja rizicima i zaštitu od istih.

Interbroker d.o.o. Sarajevo je specijalizirana kompanija koja svojim klijentima pomaže pri identifikaciji rizika, dizajniranju adekvatnog osiguravajućeg pokrića te pregovaranju sa osiguravajućim društvima u cilju obezbjeđenja adekvatne pokrivenosti.

Njihov tim čine licencirani brokeri u osiguranju sa preko 20 godina radnog iskustva u branši osiguranja koji svojim inovativnim pristupom nude personalizirana rješenja oblikovana prema potrebama klijenata.

Šta su zapravo brokeri osiguranja i zašto su toliko važni?

Brokeri u osiguranju zastupaju klijente u poslovima osiguranja i pregovaraju u njihovo ime sa osiguravajućim društvima.

Oni pomažu klijentima da pronađu najbolje osiguravajuće pokriće koje odgovara njihovim potrebama i budžetu. Osim što omogućavaju pronalaženje prave police, oni dijele i vrijedne savjete o različitim vrstama osiguranja i opcijama dostupnim na ovom tržištu.

Važno je napomenuti da brokeri u osiguranju rade isključivo u ime i za račun klijenta, a ne osiguravajućeg društva.

Malik Ahmedović i Faruk Eskić (Foto: D. S./Klix.ba)

Malik Ahmedović i Faruk Eskić (Foto: D. S./Klix.ba)

Da li ste znali da se 80% poslova osiguranja u razvijenom svijetu obavlja posredstvom brokera, a u BIH svega 5%?

Za razliku od same BiH, gdje prema podacima Registra brokerskih društava u osiguranju u Federaciji BiH na zvaničnoj stranici Agencije za nadzor osiguranja, ima svega šest kompanija, brokersko tržište osiguranja u Evropi je široko i raznoliko rasprostranjeno.

Zanimljiv podatak je i da se očekuje kako će veličina evropskog tržišta brokera osiguranja u smislu vrijednosti bruto zaračunate premije porasti s 243 milijarde eura u 2023. na 345,76 milijardi eura do 2028. uz Složenu godišnju stopu rasta (Compound Annual Growth Rate – CAGR) od 7,27% tokom tih pet godina.

Neke od usluga koje Interbroker d.o.o. nudi

  • Risk menadžment: Procjena rizika koja podrazumijeva detaljnu analizu poslovanja i utvrđivanja stepena izloženosti rizicima.
  • Optimizacija troškova osiguranja: Kreiranje optimalnog paketa osiguravajućih pokrića prema stvarnim potrebama klijenta, a u cilju potpuno finansijske zaštite.
  • Menadžment šteta: Obezbjeđivanje ostvarivanja prava iz police osiguranja monitoringom kompletnog procesa odštetnog zahtjeva od momenta prijave do likvidacije.
  • Komunikacija sa osiguravajućim društvima: Kompletna komunikacija sa osiguravajućim društvima za uštedu vremena klijentima i postizanje maksimalne efikasnosti.

Da li ste spremni da započnete sa kreiranjem vaše idealne police osiguranja?

Interbroker d.o.o. nalazi se na adresi Fra Anđela Zvizdovića 1 u poslovnom centru Unitic, a više informacija o njima potražite putem zvanične web stranice interbroker.ba.

Kontaktirajte ih putem mail adrese info@interbroker.ba ili brojeva telefona +387 61 320 163 i +387 61 847 850.

Izvor: klix.ba

Close Menu

INTERBROKER d.o.o.

Fra Anđela Zvizdovića 1 (Unitic)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

T:+387 61 320 163
T:+387 61 847 850
E: info@interbroker.ba